THK - Talsu Hokeja Klubs

Borisa un Ināras Teterevu fonda projekta "Nāc un dari, Tu vari!" ietvaros Strazdes bērnu nama bērni kopš 2016.gada janvāra divas reizes mēnesī apmeklē Talsu ledus halli, lai piedalītos slidošanas nodarbībās un citās sporta aktivitātēs ārpus ledus.

Tā kā bērni, kuri piedalās šajās aktivitātēs, ir vecumā no pieciem līdz astoņpadsmit gadiem, ierodoties uz pirmajām nodarbībām, reakcija bija dažāda... citi bija sajūsmā, citi nedaudz sabijušies, bet citi pat nedaudz apjukuši neziņā, kas notiks tālāk. Taču, pirmajai nodarbībai beidzoties, smaids bija redzams uz visām sejām, lai gan dažiem bija noberztas kājas, dažiem sasisti ceļi un sasvīdušas galvas, bet visi kā viens teica, ka ar nepacietību jau gaida nākamo nodarbību un kārtējo braucienu uz ledus halli.

Šī paša projekta ietvaros notiek arī citas aktivitātes, kurās ar galda spēlēm (galda tenisu, novusu, u.c.), vingrošanu un citām fiziskajām aktivitātēm tiek nodarbināti ne tikai Strazdes bērnu nama bērni, bet ari vietējie Talsu dažāda vecuma bērni un arī viņu vecāki, tāpat arī Talsu jaunsargiem ir dota iespēja sevi vispusīgi fiziski attīstīt un pilnveidot.

Paldies arī vietējiem uzņēmējiem par sniegto atbalstu, tādējādi palīdzot realizēt šo aktivitāti, ieviešot kaut ko jaunu bērnu un jauniešu ikdienā, kuri vienmēr ir gatavi jauniem piedzīvojumiem un izaicinājumiem. Un cerams, ka arī nākotnē fondu un uzņēmēju atbalstīti mūsu bērni varēs nodoties dažādām sporta aktivitātēm.

Māris Ziediņš, THK/Talsu NSS treneris